#chessfish.com is gone

Йордан • Без категория, Снимки, Шахмат • 16 Nov 2008

Не съм влизал в IRC от толкова отдавна… Една година и половина въобще. А може и повече. А бях запален. Не точно запален де. Ще стане ясно по-долу.
Та ето малко предистория на поста.
Наложи се да преинсталирам старият си компютър преди няколко месеца. С това си действие съм затрил и програмата за чат. Разбира се, не съм забелязал. То така и така, само сестра ми влизаше там отвреме да време, за да играе тривия с другите кибици. Напоследък и със сестра ми се засичаме все по-рядко, но това е тема на други писаници. И ето, днес случайно и двамата сме тук вечерта и тя ми каза, че си иска старата програма за чат. Беше отворила една джава, която разбира се цикли непрекъснато и на нея тривия не може да се играе. Изплуваха спомени. Викам си я да се регна… Ама нейсе – канала ми го няма.
Регистрирах #chessfish.com на сървъра на Давидов нет. Беше преди около 3 години.Имаше си и цел – в него да влизат всички, гледащи Олимпиадата по шах наживо в ChessFish.com. Знам, че тогава каних какви ли не хора за да се съберат необходимите бройки, за да може да се регистрира такъв канал. Активно се пишеше в него за около половин година. После дойде флаш-а. И IRC бе изоставен. Заедно с контактите, осъществени там. За времето на съществуването му, съм гонил само веднъж потребител за грубо оронване на правилата и етиката.
Лятото настройвах нещо и видях, че #chessfish.com се е заредил автоматично от мое име. Сега влизам… и канала го няма. Няма Seenserv. Няма Nickserv. Няма никой…
Стана ми едно тъпо. Е как може да ми закрият канала пък…
Знам, че може би никога няма да го открия наново, но за краткото си около 3 годишно съществуване и благодарение на няколко скрипта, #chessfish.com стана част от интернет културата вкъщи.
А пък и IRC май не е същото. Последният път като влязох, единственият събеседник, който не говореше простотии беше бота. Същият пък ме ритна, защото пиша много бързо.
А може би аз съм се променил?2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.