Музикален подбор

Йордан • Видео, Музика • 7 Mar 2009

Тук слагам малък музикален подбор от каналите ми в Zazz.bg. Музиката не е традиционно слушаната и пускана по радиото, но като си помисля, че преди да дойдат в България и с The Rasmus беше същото, пък сега е друго…
Та, първото клипче е на родената през 1975 г. Карин Елизабет Дрейър Андерсон, позната като екс вокалистка на електронното дуо The Knife (в което участва с брат си Олоф). Клипчето е от първият ѝ соло албум, в който пее под псевдонима Fever Ray, издаден тази година.
Очаквам много от тази кака шведка.

Второто клипче е на КУРСК и е озаглавено 1917. Аз лично знам за така наречената битка в курската дъга – едно от най-епичните сражения през Втората световна война. Тогава край град Курск се сражават немската и руската армии, от по над 1 милион войници всяка.  Предполагам че песента на КУРСК е свързана с  конфликта на болшевиките и червената армия, но не съм сигурен за датировката.

Последното, което ще Ви покажа е на Rupesh Cartel и не е за изпускане..

Ако все още не сте гласували в подкрепа на Белоградчишките скали, като кандидат за едно от седемте чудеса на природата, можете да го направите тук, като натиснете следният бутон:

Повече информация: https://kidon.gndteam.com/2009/02/15/new-7-wonders-belogradchik-rocks/1 коментар

  1. Kidon

    Поради основателна забележка на потребител Малинка в Svejo.net, ще публикувам част от нейните коментари там:
    “Ако си позволявам да се обадя, то е заради една грешка, както предполагам техническа, цитирам: “свързана с конфликта на болшевиките и червената армия”, конфликт между болшевиките и червената армия е един вид нон сенс, може би идеята е: “болшевиките и белогвардейците” или нещо подобно.”
    “Червена армия е едно от названията на въоръжените сили на Съветския съюз. Създадена е на 23 февруари 1918 г. До 1946 г. носи названието Работническо-селска червена армия (на руски: Рабоче-Крестьянская Красная Армия, съкр. РККА), след това преименувана в Съветска армия.”
    Нарочно не преправям пост-а.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.